Menu

AUTONOME FOTOGRAFIE

Wat is autonome fotografie eigenlijk?

Autonome fotografie is een fotograaf die niet voor een opdrachtgever werkt maar zelf zijn foto opdrachten bedenkt en daarna ook zelf of in een team uitvoert.
Vaak maken fotografen naast autonoom werk ook fotografie in opdracht of geven nog les aan de academie.
Fotografie in opdracht is een creatieve vertaling van een vraag die daarna technisch uitgevoerd gaat worden naar een foto/beeld voor een specifiek einddoel.
Dit kan een mooie afdruk in een lijst aan de muur zijn, een zakelijk portret maar ook een complete reclame campagne van Nike.
Het goed vertalen van de wensen van de klant of opdrachtgever naar beelden is heel uitdagend werk.
Maar het genereerd uiteraard ook een financiële buffer om weer ander autonoom werk te financieren.
Er zijn natuurlijk ook fotografen die alleen van hun autonome werk kunnen leven maar dat zijn er maar heel weinig.

Het mooie van autonome fotografie is vind ik dat je jezelf helemaal kunt laten gaan en doen met de fotografie wat je maar wilt.
Het kan vanuit een idee ontstaan en daarna worden uitgewerkt maar ook door de wereld om je heen te aanschouwen en daar elementen uit te pakken.
Je kunt er de tijd mee laten stilstaan, in het verleden kijken of met beeldbewerkingsprogramma's zoals photoshop een verre toekomst creëren.
Het kan analoog of digitaal en sommige gaan na het afdrukken van de foto weer knippen en plakken of met verf en kwast aan de slag.
Of het dan nog fotografie is of een soort hybride kunst is aan degene die het werk aanschouwt.
Autonome fotografie kent eigenlijk geen grenzen.
The sky is the limit!

*Fotoshoot gezin* *Familie fotoshoot* *Familie fotoshoot buiten* *Kinderfotografie* *Zwangerschap fotoshoot* *Zakelijk portret* *Honden fotoshoot* *Vrijgezellenfeest fotoshoot* *Fotoshoot model portfolio* *Bedrijfsfotografie* *Greenscreen fotografie* *Boudoir fotoshoot*

Autonome fotografie, studiofotografie ook op zondag en in de avond!

 

 

Ga naar boven